TRASEE CROAZIERE 2019

Pentru sezonul 2019 propunem 3 trasee, care pot fi personalizate în funcție de preferințele dvs. și de vreme
Traseul 1 - insulele Ciclade: Makronisos, Kea, Kithnos, Syros, Mykonos
Traseul 2 - golful Saronic: zona continentală, Salamina, Aegina, Methana, Poros, Hydra.
Traseul 3 - golful Petalion, insula Evia. Este o zonă foarte protejată, cu o vegetație abundentă și niște peisaje magnifice, excelentă pentru sporturi nautice, scufundări și seri romantice.

Insula Hydra

Hydra este cea mai impresionantă insulă din Golful Saronic - Argo. Orașul este construit pe versanții unui deal în jurul portului și impresionează vizitatorii la prima vedere cu casele de piatră elegante. Lucrul special despre insula Hydra este că autovehiculele și alte autovehicule sunt interzise în întregime pe toată insula, astfel încât toate transporturile se fac pe jos, cu barca sau cu măgarul. De fapt, măgarii sunt figuri foarte caracteristice ale insulei Hydra. Plajele de pe insula sunt ca niste covoare mici cu apă cristalină și împrejurimi verzi. Agios Nikolaos, Bitsi, Vlichos și Kaminia sunt cele mai frumoase plaje de pe insulă.
Insula Hydra

Insula Kea

Insula grecească Kea este cunoscută pentru multe lucruri. Are plaje excepționale și unul dintre cele mai bune sisteme de trasee de mers pe jos, fiind paradisul oricarui excursionist, cu rute numerotate care vă conduc printr-o varietate de peisaje cu golfuri izolate și ruine ale orașelor antice.
Restaurantele de pe Kea sunt printre cele mai bune din Grecia, iar vara oferă o serie de evenimente culturale și un teatru de film în aer liber.
Insula Kea

Insula Kithnos

Kythnos situată Cicladele de Vest este o insulă surprinzătoare cu plaje frumoase, sate tradiționale, izvoare termale și agricultură.
Kythnos nu este un secret pentru cei care navigheaza pe coasta Mării Egee, deoarece portul mic al Loutrei este de obicei, prima oprire.
Plaja Kolona este cea mai faimoasă și probabil cea mai frumoasă plajă de pe insula Kythnos.
Are ape albastre cristaline, nisip auriu și este locul ideal pentru a vă bucura de mare și înot.
Insula Kithnos

Insula Syros

Syros este o insulă superbă, cu o cultură remarcabilă, fiind de asemenea și capitala insulelor Cyclades. Veți descoperi Hermoupolis, un oraș frumos, încărcat de istorie, care la sfârșitul anilor 1800, era cel mai important port din Grecia. Are o arhitectura impresionantă, este plin de clădiri vechi, biserici și vile care au fost restaurate .
In golful Finikas veți găsi plaje cu nisip, ideale pentru copii, unde puteți lua lecții de windsurf cu ajutorul cluburilor de pasionați din zonă. În concluzie, insula este un mic paradis unde veți dori să fiți prizonieri pentru câteva zile.
Insula Syros

Insula Mikonos

Mykonos se află în inima Cycladelor. Este o insulă cu o dublă personalitate: este una dintre cele mai frumoase insule cicladice, cu străzi pitorești, case albe, biserici mori de vânt și în același timp, este una dintre cele mai cunoscute destinații turistice, care a fost recunoscută la nivel mondial pentru caracterul cosmopolit.
Cluburile, barurile și plajele insulei sunt umplute de mai multe decenii cu turiști din toate colțurile lumii.
Mykonos este o insulă care garantează că vizitatorii ei se vor distra, indiferent dacă sunt iubitori ai vieții de noapte, sau călătorii care doresc să cunoască locul, să viziteze obiective turistice precum situri arheologice, monumente, biserici și așezări pitorești.
Insula Mikonos

Insula Slalamina

Salamis sau altfel cunoscuta ca Salamina este o insulă frumoasă, non-turistică și liniștită situată foarte aproape de Atena.
Este foarte renumita pentru “batalia de la Salamina” din 480 i.Hr. când perșii, în încercarea lor de a cuceri Europa, puseseră stăpânire pe partea de est a Greciei. Flota ateniană a învins atunci flota perşilor. Este cea mai mare insulă din Golful Saronic.
Este o destinație recomandată petru familii care doresc liniște și plaje izolate pentru înot și sporturi nautice.
Insula Slalamina

Insula Aegina

Insula Aegina este una dintre cele mai populare destinații turistice din apropierea Atenei.
Deși e o insula mică, se mândrește cu un număr mare de obiective turistice :
Templul lui Apfaia , Templul lui Apolo , Biserica Sfantul Nectarie , Muzeul de Istorie si Floclor , muzeul Khristos Kapralos , etc.
Puteți descoperi orașul Aegina, cu arhitectură neo-clasică și o varietate de taverne, cluburi, baruri, patiserii și cafenele. Aici este “ țara fisticului “, cu numeroși producători locali de delicatese
Insula Aegina

Insula Poros

Poros este o insulă vulcanică, formată prin unirea celor două insule mici de Kalouria și Sphaeria
Iubitorii de arheologie vor dori să viziteze vestigiile Altarului Poseidon si mănăstirea Zoodochos Pigis.
Iubitorii de înot vor aprecia fermecătoarele golfuri de nisip, care sunt înconjurate de pini până în apropierea mării.
Vegetația luxuriantă, plajele limpezi, orașul plin de viață, magazine, cafenele și restaurante confortabile, străzi pitorești pietruite, precum și o gamă largă de locuri de divertisment sunt ingredientele acestei destinații liniștite, dar totuși cosmopolite, care atrage vizitatori de toate vârstele.
Insula Poros

Insula Evia

Insula Evia – Atât de frumoasă, și totuși atât de…necunoscută. Deși a doua cea mai mare insulă din Grecia, după Creta, insula Evia pare a se ascunde într-un con de umbră pentru turiști.
Nu este nici pe departe la fel de cunoscută ca celelalte insule grecești, cu toate că este situată cel mai aproape de Atena și se bucură de peisaje absolut fantastice și plaje superbe, ce deseori sunt colțuri de paradis fără urme de pași prin nisipul fin.
Insula Evia

Marmari

Este denumit și Bali-ul grecesc datorită apelor cristaline și golfurilor liniștite din jurul insulelor Cherosnisi și Megalonison din golful Pentalion. Pregătiți-vă să descoperiți o perlă grecească, foarte bine tinuță “ la secret “. Este un loc unic în Grecia unde veți descoperi plaje cu nisip neatins și ape turcoaz .
Marmari

Porto Rafti

Orașul frumos din golful Pentalion este populat de casele de vară ale atenienilor, în consecință, nu este o zonă comercială așa cum este cea mai mare parte a insulelor. Considerăm acest lucru un beneficiu, deoarece veți experimenta litoralul grecesc autentic, fără capcanele turistice ale insulelor.
Porto Rafti și regiunea din jurul său au multe de oferit. Vizitați plajele și focurile de noapte târzii, sit-urile străvechi, mănăstirile, muzeele și podgoriile. Savurați vinurile, gustați roșiile delicioase, călătoriți prin plantațiile de măslini și fistic și puteți lua cina într-o tavernă din fața mării. O adevărată Rivieră grecească !
Porto Rafti

Golful Souno - Templul lui Poseidon

Templul lui Poseidon dateaza din anul 700 IH și este considerat unul din sit-urile pe care ar trebui să le vizitați cu siguranță dacă veniți la Atena. În afară de rămășițele arheologice, Capul Sounion este de asemenea renumit pentru apusul său frumos și privelistile minunate spre Marea Egee.
Aici cu siguranță toată lumea va fi fericita: copii pot înota, sau se pot plimba cu caiacele și pot descoperi peșterile frumoase din zonă, în timp ce adulții admiră vechile vestigii.
Golful Souno - Templul lui Poseidon